preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica
Raspored sati

ZA UČENIKE

ZA NASTAVNIKE

od 24.1. do 28.1.

Raspored zvona

Dnevna satnica od 19.1. do 28.1.

 

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisne stranice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2011.

Ukupno: 458185
Ovaj mjesec: 5186
Ovaj tjedan: 2479
Danas: 12
Vijesti

22 učenika odlazi u Sevillu na stručnu praksu

U sklopu Erasmus + projekta „Nove vještine za budućnost“ u potpunosti financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije 22 učenika i 6 nastavnika Strojarske tehničke škole Osijek u nedjelju 6.1.2019. odlaze u Sevillu na stručnu praksu i promatranje rada nastavnika španjolskih škola. Sudionici mobilnosti su učenici 3. i 4. razreda zanimanja računalni tehničar za strojarstvo i tehničar za energetiku.


Na početku projekta smo objavili uvjete natječaja gdje su se učenici prijavili za sudjelovanje na projektu mobilnosti. Učenici koji su odlaze na mobilnost odabrani su transparentno prema rezultatima vrednovanja, uz jasno definirane kriterije odabira. Prije odlaska na mobilnost učenici su pohađali jezične, kulturološke i stručne pripreme koje će im pomoći u lakšoj prilagodbi i samom radu na praktičnoj nastavi u Španjolskoj. Sudionici mobilnosti su zajedno osmislili logo projekta koji predstavlja područja rada u kojima će učenici obavljati praktičnu nastavu. Učenicima su kupljena radna odijela i obuća te je napraviljen tisak na njima s logom projekta, škole i logom Erasmus+ projekta.

Učenici će prilikom dvotjednog boravka u Španjolskoj odraditi 60 sati praktične nastave. Učenici zanimanja računalni tehničar za strojarstvo će provesti po dva tjedna radeći u Salesiano Santísima Trinidad školi, a tehničari za energetiku će provesti po dva tjedna radeći u SAFA Nuestra Señora de los Reyes školi te upoznati nove tehnologije i metode rada u području CNC tehnologija i obnovljivih izvora energije koje se koriste trenutno u njihovom zanimanju, steći poslovne i jezične kompetencije, te dvotjednim boravkom upoznati kulturu i običaje Španjolske.

Mobilnost 4 nastavnika strojarskih predmeta će trajati jedan tjedan. Nastavnici iz područja CNC tehnologija promatrat će načine rada tkz. „job shadowing“, radno okruženje španjolskih kolega u Salesiano Santísima Trinidad školi, a nastavnici iz područja obnovljivih izvora energija u IES Politécnico školi.
 

Partnerska organizacija EuroMind će organizirati program praktične nastave kroz dane sa zadaćama nastavnih područja i ishodima učenja, provesti osnovni tečaj španjolskog jezika, imenovati mentora svakom sudioniku i organizirati uvodni sastanak s mentorom, organizirati smještaj i puni obrok, organizirati kulturološki program te organizirati tjedne sastanke sa sudionicima.

Voditelj projekta Danijel Kovačević, dipl. ing. istaknuo je kako je cijeli projekt u iznosu 57.260,00 EUR financiran od strane Europske unije, a odobren je od Agencije za mobilnost i programe EU iz čega su pokriveni svi troškovi: pripreme, prijevoza, smještaja, organizacije praktične nastave i povratka. 

Izvor: Osječki učenici i nastavnici odlaze na stručnu prasku i promatranje rada u Španjolsku / osijek031.com. URL: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=75804  (3.1.2018.)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Plaščak   datum: 3. 1. 2019.

Virtualna šetnja

Prošetajte našom školom

(Još u izradi !)


Loomen

Nastavi na daljinu pristupaš klikom na sliku.


HTEC

Naši EU projekti

Naši učenici i nastavnici su putovali u sklopu Comenius i Erasmus+ projekata.

Pogledajte gdje smo sve bili !


Solarna kuća
 

Državna matura

Kutak za učenike

 

Kutak za nastavnike


 


Mapa praktične nastave


FAQ
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Da li treba učiti nove tehnologije (CNC, CAD, CIM...)?

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju