preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Raspored sati

ZA UČENIKE

ZA NASTAVNIKE

od 24.1. do 28.1.

Raspored zvona

Dnevna satnica od 19.1. do 28.1.

 

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisne stranice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2011.

Ukupno: 458188
Ovaj mjesec: 5189
Ovaj tjedan: 2482
Danas: 15
COMENIUS

European School Company

 

ESC (European School  Company)

Naša škola sudjelovala je kao partner u Comenius projektu, koji  financira Europska unija preko Agencije za mobilnost i programe EU zajedno sa  još  7 škola iz različitih evropskih zemalja. Nositelj projekta je Berufskolleg Tecklenburger Land des Kreises Steinfurt škola iz Ibbenbirena (Njemačka).  Kao partneri u spomenutom projektu, uz  našu Strojarsko tehničku školu Osijek (Hrvatska), sudjelovale su škole Déri Miksa tagintézmény škola iz Szegeda (Mađarska), Stord vidaregaande škola iz Storda (Norveška), Stredni umeleckoprumyslova škola Usti nad orlici (Češka), High School of Mathematics Kiril Popov  iz Plovdiva (Bugarska), Cesu profesionala vidusskola iz Cezisa (Latvija) i Zespół szkół nr 2 iz Wadowica (Poljska).  

Cilj projekta bio je zajedno sa učenicima napraviti stroj za pakiranje keksa. Do tada naša škola nije imala iskustva u comenius projektima pa je to za nas bio veliki izazov koji smo rado prihvatili. Projekat je trajao 2 godine i uspješno je završen 2013. Svaka škola imala je za zadatak napraviti jedan ili  više dijelova samoga stroja za pakiranje keksa, te osmisliti dizajn, pakiranja, logo, internet stranicu i brošure. Njemački voditelj projekta Christian Schneider, prije početka samog projekta bio je u pripremnom posjetu našoj školi, s ciljem upoznavanja sa tehičkim i materijalnim mogućnostima naše škole. Koordinator projekta u našoj školi je bila Marina Hrnjak prof. engleskog i njemačkog jezika, a za strojarski dio  Mario Slivka dipl. ing. i Danijel Kovačević dipl. ing.

Naš glavni zadatak bio je napraviti strojni dio za sortiranje keksa. Sve škole su međusobno morale dobro surađivati, jer svaki je dio stroja povezan i ovisan jedan o drugom. Večinu posla vezanu za osmišljavanje stroja svaka škola odradila je u svojoj školi, a međusobno smo komunicirali mailom ili Skypom. U izradi samoga stroja, svojim idejama i radom najviše su pridonjeli  učenici.. Svaka zemlja sudionica projekta, bila je i organizator ( domaćin ) projektnih sastanaka. Od početnog sastanka na kojem smo dogovarali točne datume slijedećih sastanaka, pa sve do završnog i prezentacijskog  sastanka u Ibbenbirenu, međusobno smo upoznavali jedni druge, različitosti u obrazovanju, opremljenosti škola, te kulturu i običaje zemlje koju smo posjetili.   

 

                                                                            Danijel Kovačević dipl. ing.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Filip Jukić  datum: 7. 4. 2015. 16:16

Comenius projekt

Gosti Strojarske tehničke škole stigli iz pet europskih zemalja!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Grgić  datum: 2. 2. 2014. 17:22

STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA S PARTNERIMA U PROJEKTU COMENIUS

Strojarska tehnička škola jedna je od osam europskih škola, iz osam država (Hrvatska, Njemačka, Mađarska, Norveška, Češka, Bugarska, Poljska i Litva) uključenih u projekt Comenius, koja će zajedno s partnerima napraviti moderan stroj za pakiranje keksa.

Pročitajte članak u Glasu Slavonije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Grgić  datum: 28. 2. 2012. 12:00
 


Virtualna šetnja

Prošetajte našom školom

(Još u izradi !)


Loomen

Nastavi na daljinu pristupaš klikom na sliku.


HTEC

Naši EU projekti

Naši učenici i nastavnici su putovali u sklopu Comenius i Erasmus+ projekata.

Pogledajte gdje smo sve bili !


Solarna kuća
 

Državna matura

Kutak za učenike

 

Kutak za nastavnike


 


Mapa praktične nastave


FAQ
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Da li treba učiti nove tehnologije (CNC, CAD, CIM...)?

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju